שלילת רישיון נהיגה עקב בעיה רפואית

מחלות כרוניות ורישיון נהיגה

מחלות כרוניות ורישיון נהיגה: האם אפשר להמשיך לנהוג?

מחלות כרוניות עשויות להשפיע על חיי היומיום של הסובלים מהן, ולעיתים אף לגעת בהיבטים החשובים ביותר של עצמאותם – כמו היכולת להמשיך לנהוג. נהיגה אינה רק פעולה טכנית של הפעלת רכב; היא מהווה חלק בלתי נפרד מהעצמאות האישית, מהחירות ומהיכולת להשתלב במרחב החברתי. אולם, מה קורה כאשר מצב בריאותי מתמשך או מתקדם, כמו מחלה כרונית, מתערב ביכולת הזו?

קרא עוד »

המומחים שיעזרו לכם להחזיר את רישיון הנהיגה שניפסל על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

אובדן רישיון הנהיגה יכול להיות אירוע קשה ומלחיץ, במיוחד אם אתם תלויים בכלי הרכב שלכם לצורך עבודה, לימודים או ניהול חיי היומיום. במקרים בהם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד) פסל את רישיון הנהיגה שלכם, קיימות מספר דרכים להחזיר אותו, ומומחים שונים יכולים לסייע לכם בתהליך. כמו בכל הליך משפטי מי שאמון על ניהול ותיאום המומחים הנדרשים בתיק הנו עורך דין מרב"ד אשר מנהל את ההליך בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים , ועדת הערר או בית המשפט לפי הצורך.

קרא עוד »
שלילת רישיון בשל מגבלת ראייה

שלילת רישיון בשל מגבלת ראייה

הנהיגה היא פעולה מורכבת הדורשת יכולות ראייה תקינות. ראייה לקויה עלולה לפגוע משמעותית ביכולת לזהות סכנות בכביש, להעריך מרחקים ומהירויות ולעבד מידע במהירות הנדרשת. כתוצאה מכך, נהגים עם בעיות ראייה נמצאים בסיכון מוגבר לתאונות דרכים. לכן, משרד התחבורה קבע נהלים המחייבים נהגים עם בעיות ראייה לעבור בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד). 

קרא עוד »

תודה שפנית, נחזור אליך תוך כמה שעות ביום העבודה

תודה שפנית, נחזור אליך תוך כמה שעות ביום העבודה

דילוג לתוכן